fredag 4 oktober 2013

Kanelbulle-muggkaka, rea på proteinpudding och ny sponsor

Åh vad skönt att det är fredag! Och inte vilken fredag som helst, det är kanelbullens dag! Jag har redan ätit upp de kanelbullarna jag bakade i förrgår men ville fira dagen ändå, så i morse blev det en Kanelbulle-muggkaka. Helt fantastiskt god!

Åh vad jag älskar muggkakor!! De är så smidiga och är ett riktigt roligt alternativ till frukost (eller mellanmål/lunch/middag). Om jag vet att jag har ont om tid på morgonen brukar jag alltid blanda ihop de torra ingredienserna i en skål kvällen innan och sedan bara mixa ihop dem med de blöta på morgonen.

Den här muggkakan måste ni testa!
Kanelbulle-muggkaka
1 port

1,25 dl (50g) havregryn malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö/sukrin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 msk lättkesella/kvarg
1 tsk vaniljarom
2 äggvitor
3 msk osötat äppelmos
2,5 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)

Kanel-rippel:
2 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung)
1 tsk kanel

Vaniljkräm:
100 g lättkesella/kvarg
2 msk Philadelphia 3%
2 tsk stevia strö/sukrin
1/2 tsk vaniljarom

1. Mixa ihop ingredienserna till muggkakan med en stavmixer. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål.
2. Blanda ihop pannkakssirapen och kanelen och ringla hälften över smeten.
3. Ställ in i micron på högsta effekt och "baka" den i ca 1-2 minuter. Håll koll så det inte svämmar över.
4. Rör ihop ingredienserna till vaniljkrämen. Vänd över kakan på en tallrik, häll över vaniljkrämen och resten av kanel-ripplet.


Näringsvärde för allt:
357 kcal, 32 g protein, 41 g kolhydrater, 6 g fett

Den här helgen är det crazy weekend igen på Proteinbutiken och den här gången rear de ut den nya High Protein Pudding.
Jag beställde hem den i veckan och den är RIKTIGT god (chokladsmaken är grym)! Krämig och len i smaken och perfekt som mellanmål eller som kvällsmål.

Ord. pris 176 kr, NU: 119 kr
Passa på, erbjudandet gäller tills på söndag

Igår var jag på salong Best of nails och den supergulliga Eva och fixade mina naglar, jag är så nöjd!! Glitter och blått, kan inte blir bättre :)

Eva är numera min sponsor och kommer att fixa mina naglar både inför tävlingar och så att de håller sig snygga året runt. Eva är själv kost & träningsintresserad och har planer på att tävla framöver så båda babblade på och helt plötsligt var det klart, riktigt kul!
Om ni är sugna på att fixa naglarna erbjuder Eva 10% rabatt hela oktober om ni nämner Tasty Health.
Eva nås på: 08-533 32665 eller boka online på Best of nails hemsida.
Nu blir det lite matlagning, jag och David är nämligen ansvariga för lunchen på städdagen vi ska ha imorgon i bostadsrättsföreningen. De gillade tydligen maten vi lagade förra gången det var städdag (vi ordnade maten så vi slapp städa, ha ha). Sedan blir det att packa lite inför vår lilla Västerås-tripp på söndag. Det är SM i Bodybuildning, Body Fitness och Bikini Fitness helgen och vi ska titta på bikini fitness-förbedömningarna. Så är det någon av er som är där på söndag så vore det superkul om ni kom fram och sa hej!

28 kommentarer:

 1. Gjorde dina fantastiska cinnabon pannkaksrullar imorse dagen till ära! :) Inte helt fastnat för mugcakesen men denna kan det absolut bli till frukost imorgon! :) Mättar dom bra? Är så bortskämd med att bli så mätt av grötvarianter! kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade dem :)
   Muggkakor är riktigt mättande så jag kan verkligen rekommendera dig att testa....om du inte gillar dem kan du alltid återgå till gröten nästa dag ;)

   Radera
 2. Stämmer receptet, tyckte det blev så torrt att få ihop smeten så jag funderar på om det saknades vätska? Gott annars =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt, 2 ingredienser har fallit bort (?).
   Har rättat till det nu, tack!
   Ska vara 2 äggvitor och 2,5 msk mjölk också :) Ledsen....

   Radera
 3. men OJ så GOOD muggkaka, känns som att den är jätte"onyttig"! Tack så mycket för receptet!!!

  / Mika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det kändes nästan lite syndigt att äta den, ha ha!

   Radera
 4. Hej och tack för alla inspirerande recept!
  Undrar om du har testat att använda skrädmjöl (=rostat havremjöl) i något av dina recept istället för vanligt havremjöl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja det har jag gjort och det blev inte bra. Det blir en helt annan konsistens med skrädmjölet och det har en rostad, lite bränd smak som jag inte riktigt gillar. Jag gör hellre mjöl av havregryn men du kan absolut experimentera lite med skrädmjölet :)

   Radera
 5. Oj vad jag gillar din blogg!! Så mkt inspiration o goda recept - TACK!!
  En fråga till dig som verkar ha bra koll på detta. Ska till Florida på semester i 2 v och undrar om du har något bra KEsella substitut som finns u USA. Jag äter massa kesella o det är mitt bästa mellanmål så jag skulle så görna vilja hitta något därborta som kan fylla den funktionen o som är bra med protein o nyttigt. Har du några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Och vad härligt med Florida!!
   Yes, det finns grekisk yoghurt som i stort sett har samma näringsvärde som kesella och mina favoritmärken är Chobani (finns med olika fett%) och Fage Total. De finns i alla livsmedelsbutiker :)

   Radera
  2. Tack för hjälpen :-) o alla recept. Kommer def köpa eboken - hade dock önskar den på svenska :-)

   Radera
  3. Det var så lite så :)
   Det blir kanske en på svenska också så småningom :)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Åhå så kul att du gjorde en version av muggkaka i "kanelbulle form". Jag som älskar bullar, inget slår nybakade bullar med ett glas mjölk gud så gudomligt gott, det får en tillbaka till barndomen verkligen^^.

  Gjorde denna underbara muggkaka till frukost (dock med pumpapuré) i morse guuuud så gott!! Du är så otroligt duktigt Sanna, konsistensen var helt underbar den var fast men ändå mjuk och god samtidigt! :O ;D

  Tack så mycket för alla dina underbara recept, you are fantastic!! ;D
  Ps! När skulle man skulle kunna få det där receptet på blåbärspajsgröten som du har nämnt för länge sedan? (a)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillade den och tack snälla du, jag blir nästan generad ;)
   Just det, det hade jag glömt! Påminn mig igen om det inte dyker upp inom några veckor ;)

   Radera
  2. Ja det ska du bli, du är så duktig!! ;D . När man äter dina mugcakes så känns det att man har ätit och blir mätt på dem jämfört med vissa andra mugcakes recept. Dina ger liksom mer matig mättnads känsla eller hur jag ska säga, och konsistensen är alltid så perfekt! :)

   Hehe ja jag förstod det, du har mycket önskningar och många saker som ska göras i ditt liv så det är förståndigt att du inte går och tänker på det hela tiden så jag förstår att du glömt bort det ^^. Ja jag får tjata på dig lite ännu mer då ;P.

   Radera
  3. Oj juste jag skulle ju påminna dig om blåbärspajsgröten, haha. Jag har glömt bort det själv men jag får väl göra det nu när jag både kom ihåg det och har tid ^^

   Radera
  4. Ha ha, just det.
   Om jag ska vara ärlig så är det inte så krångligt :)
   Jag använde 1 dl havregryn som jag kokade i mandelmjölk med vaniljarom, lite stevia strö och en nypa chiafrön. Kokade upp allt och hade sedan i blåbär.
   Detta serveras med havresmul (havregryn, lite honung, mandlar och lite kokosolja som steks i en stekpanna) och lite vaniljsås (kesella, cream cheese, vaniljarom och stevia strö). :)

   Radera
 8. Hei :)
  Vi har en gammel micro som ikke er så veldig bra, lurer på om det går an å ta den i ovnen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borde funka, ca 175 grader i 10-15 (kanske 20 beroende på ugn).

   Radera
  2. Okei :) Tusen takk :D

   Radera
 9. Wow den här kanelbulle muggkakan var den godaste jag någonsin ätit. Till frukost också!! Hahaha är du säker på att den var nyttig för det kändes som om jag syndade riktigt grovt?!?! Din sida är bäst! Tack för dina goda recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar den! Jag lovar, den är nyttig ;)

   Radera
  2. Hej igen.
   Jag har en fråga om proteinpulver, jag har 4 småbarn hemma som ibland är väldigt nyfikna på det jag äter som ska vara hälsosammare för min del. Tex proteinpannkakor och vissa bakverk på din sida som är gjord med proteinpulver. Är de skadligt för dom att smaka? Inte för att jag har gett dom men fått äta i smyg i mån att jag vet inte om de får äta av det.

   Radera
  3. Barnen är i åldrarna 2-6 år.

   Radera
  4. Nej det är inte skadligt för dem att smaka :) Det enda som är det man kan tänka på är att det är sötningsmedel i proteinpulvret, men det finns värre kemikalier i vanligt godis (min åsikt) så det är ingen fara om de provsmakar :)

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Sånna här recept är räddaren i nöden när man är less på havregrynsgröten till frukost

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...