tisdag 29 oktober 2013

Finbesök och fräscha vårrullar

Den här veckan är det ju höstlov och även om man själv är lite för gammal för att få lov så är det en ofrivilligt lugn vecka för mig på jobbet, då många av mina kunder har barn och är bortresta. Kändes nästan som jag hade försovit mig i morse då klockan ringde vid 7.30 istället för 05.20 då jag vanligtvis kliver upp. Tre tappra kunder tränade jag idag innan jobbdagen var slut kl 12.

Sedan var det dags att bege mig hemåt för att möta upp Linda från Team Proteinbutikens utvecklingsteam, som debuterar i Bodybuilding för damer på Fitnessfestivalen om drygt 4 veckor, för att kolla formen och poseringsträna. Jag kan inte fatta att tiden går så fort! Det känns som igår vi träffade alla i teamet för första gången och helt plötsligt har det gått nästan ett helt år och vi har hunnit med både en bra off-season period (tid innan eller mellan tävlingar/diet då man försöker bygga så mycket muskler som möjligt) och en relativt lång diet som nu närmar sig sitt slut. Det är riktigt kul att coacha så pass många till tävlingsform och man lär sig nya saker hela tiden eftersom alla svarar olika på olika typer av upplägg. Det är verkligen extremt att tävla och det är otroligt egentligen hur mycket man kan manipulera kroppen med kost och träning. Det jag älskar med mitt jobb är att jag både får hjälpa människor att gå ner i vikt, förbättra hälsa och livskvalitet OCH även hjälpa atleter/tävlande att komma i toppform genom att verkligen finjustera kosten och träningen och där små förändringar kan göra stor skillnad. Två helt olika synsätt på kost och träning men båda lika givande.
Linda ligger bra i fas men man såg att hon var lite låg på energi då hon kom, så matlådan åkte fram fortare än kvickt :)
Den klassiska diet-lådan: fisk, ris och grönsaker
Sedan blev det lite poseringsträning och det ser riktigt bra ut måste jag säga. Poseringen är verkligen jätteviktig, oavsett om man ska tävla i Bikini Fitness, Body Fitness eller Bodybuilding. Det spelar ingen roll hur bra fysik du har, kan du inte framhäva dina styrkor och visa upp din kropp på bästa sätt får man sämre poäng av domarna. Jag har många gånger sett tjejer med fantastiska fysiker som trots detta inte kommit till final för att de inte kunnat posera tillräckligt bra. Det gäller att nöta poseringen ordentligt så att det sitter, det är lätt att glömma hur man ska stå när man kliver in på scen inför en stor publik och är nervös :) Åh, det pirrar i magen bara jag tänker på det!
Allt sitter där det ska och nu är det lite finslipning av formen innan det är dags för Linda att tävla på Luciapokalen.

När Linda åkt hem var jag vrålhungrig och rotade runt i köksskåpen och hittade rispapper. Det var länge sedan jag gjorde färska vårrullar men nu i efterhand förstår jag inte varför jag inte gör det oftare, det är ju så gott och det går så snabbt!!

Gör så här:

 • Häll varmt vatten i en bred och djup tallrik eller liknande. Lägg ett rispapper i taget i vattnet och låt ligga ca 15-30 sekunder, tills pappret blivit mjukt. Ta upp pappret och lägg på en fuktig handduk.
 • Fyll pappret med valfria ingredienser, jag hade i:
Salma lax som jag stekte lätt i stekpanna med den här kryddan
Strimlade morötter
Strimlad gurka
Hackad salladslök
Röd paprika
Vitlöks-groddar
 • Rulla ihop vårrullen och lägg på ett fat.


 • Ät som den är eller gör en dip-sås på soja, lime, vitlök, lite risvinäger och hackad röd chili.


Enkelt, fräscht och gott!
Gillar ni vårrullar? Vad brukar ni fylla dem med?

11 kommentarer:

 1. Men GUUUUUD vilken fin form hon är! Snygga, goa LInda <3

  SvaraRadera
 2. Så jävla bra du är Linda! Snaaaart hejar vi på dig i Gbg.

  SvaraRadera
 3. Det här med ris tycker jag är lite förvirrande, det finns så många olika sorter! Vilket ska man välja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i stort sett lika mycket kolhydrater i de olika rissorterna. Det som skiljer är fiberinnehåll och och smak/konsistens. Jag personligen gillar råris och svart råris bäst och näringsmässigt och för mättnadskänslan är det bättre att välja en rissort med mer fiber. Ju mer fiber, desto längre tid tar det för kroppen att bryta ner maten = du får inte en lika snabb höjning av blodsockret och du håller dig mättare längre.

   Radera
 4. Det där med dietmat. Torsk och grösaker förstår jag, men varför just ris som kolhydratkälla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vis diet så försöker man välja så rena protein, fett och kolhydratkällor som möjligt dvs välja kolhydratkällor som inte innehåller så mycket protein eller fett. Likadant med proteinkällor och fettkällor. Ris innehåller inte speciellt mycket protein eller fett och det mättar bra. Men man äter ju inte enbart ris :) Sötpotatis, potatis, havregryn, grönsaker, bär och ibland frukt står även det på dietschemat :)

   Radera
  2. Men typ bulgur, matkorn och quinoa då? Tack för intressant svar :)

   Radera
  3. Det är också bra kolhydratkällor. Quinoa innehåller en hel del protein så många väljer att äta tex ris med lite mer kyckling/fisk/kött, än att få i sig proteinet genom quinoa. Men många äter quinoa under diet också :)

   Radera
 5. Åh så gott med vårrullar! Jag brukar köra i vad som finns hemma i grönsaksväg, soja"kött"/crabsticks/marinerad tofu, brukar steka ett ägg som jag strimlar och har i, sen ibland när jag lyxar så gör jag en jordnötssås på jordnötssmör och kokosmjölk som är så god som man klickar på innan man rullar ihop allt! Undrar om inte detta får bli middag idag? tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj oj, vad gott det låter. Det ska jag absolut testa nästa gång :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...