söndag 20 oktober 2013

Söndagsfika

Den här helgen har varit en sån där skön och avslappnande helg, ni vet, när man inte ställer någon klocka utan vaknar när kroppen känner sig redo. Har inte haft några planer utan tagit dagarna som de kommit och jag har till och med hunnit storstäda hela lägenheten (det var välbehövligt!!).

Idag kom David föräldrar över på besök och jag bestämde mig för att baka lite fika att bjuda på. Efter utlottningen av Fyscoachens Paleo-bok förra veckan kände jag för att baka något lite paleo-inspirerat, utan proteinpulver eller sötningsmedel. Resultatet blev en morotskaka och chokladdoppade mandel & kokoskakor. Jag använde i och för sig mjölkprodukter så man kan inte kalla det strikt paleo, men de är lite paleo-ish :)
Både kakorna och morotskakan fick tummen upp av Davids föräldrar och jag kommer lägga upp båda recepten under veckan.
Morotskakan gjorde susen för energin för trots att jag var seg och omotiverad att gå till gymmet idag, drog jag lätt upp 2x100 kg i marklyft. Det var power i de där morötterna!

Nu ska jag drömma mig bort och titta lite på resor under julhelgen....Om alla pusselbitar faller på plats blir det San Diego efter nyår, vore så härligt!

Trevlig söndagkväll!


4 kommentarer:

 1. Hej fina du! Tack för en grym blogg och för alla fantastiska recept! Jag har en fråga... jag har beställt kostrådgivning från en PT och jag ska äta 250 gram kött/fisk/fågel till både lunch och middag. Har kört på detta i två veckor och märker redan bra resultat, så vill inte sluta.... Jag tycker dock det känns väldigt omiljövänligt och dyrt med denna mängden. Vet du om det finns något likvärdigt alternativ? Så det blir ungefär samma kalorier/protein? Linser/bönor/proteinshakes osv?

  Förstår om du inte har något intresse av att svara, men jag chansar :) Ha en trevlig kväll och hoppas du får en fin vecka! (ÄLSKAR din e-book förresten)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Om du ska äta samma mängd protein i bönor/linser kommer du få äta en väldans massa bönor. Och du kommer få i dig mer kalorier i och med att bönor innehåller både fett och kolhydrater. Keso/kesella, proteinpulver, tonfisk är bra proteinkällor.
   Det var en väldigt stor portion protein du ska äta måste jag säga....

   Tack, vad kul att du gillar eboken :)

   Radera
 2. Mmm...ser som vanligt fantastiskt gott ut och jag ser fram emot recepten!
  Nu när hösten kommit finns det äntligen mer tid och lust till att spendera lite extra tid i köket och även att bjuda hem nära och kära på lite fika ;)
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med...jag längtar redan till advent då man får baka en massa olika kakor och bjuda på :)
   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...