onsdag 30 oktober 2013

Sötpotatisbiffar och snabb efterrätt

Måste bara påminna om att utlottningen av nagelförlängningen avslutas idag kl 23.59 så har ni inte deltagit i utlottningen redan, gör det!!

För några dagar sedan såg jag att Annie hade gjort sötpotatisbiffar och det såg så gott ut att jag bara var tvungen att prova. Jag hade inte alla ingredienser hemma så jag modifierade det lite. Oj så gott det blev!
Jag var lite slarvig och råkade ha sönder dem lite, men de blev riktigt goda

Saftiga biffar som passar perfekt till både fågel, fisk och kött.
Sötpotatisbiffar
4 st
300 g rå sötpotatis
1 ägg
1 msk bovetemjöl (eller valfritt mjöl)
1/2 msk kokosmjöl (biffarna blir lite söta av kokosmjölet, gillar du inte detta kan du ta 1 msk annat mjöl istället)
1 tsk fiberhusk
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Du kanske behöver skrapa ner smeten från sidorna ett par gånger så att allt mixas ihop ordentligt.
2. Forma till 4 biffar och stek i lite olivolja eller kokosolja i en stekpanna, ca 4-5 minuter per sida på medelhög värme. Du kan också göra biffarna i ugnen på 200 C. Lägg dem då på en smord bakplåt och baka i ca 15-20 minuter.
Näringsvärde per sötpotatisbiff:
99 kcal
3,5 g protein
18 g kolhydrater
1,5 g fett

Kvällens efterrätt snodde jag ihop på 5 minuter, varma kanelstekta äpplen med havre, mandel och kokossmul och vaniljproteinkräm. Perfekt avslutning på kvällen!
  • Stek ett skivat äpple i kanel och lite kokosolja i en stekpanna. Lägg åt sidan.
  • Blanda ihop 3 msk havremjöl (havregryn som du maler till mjöl i en matberedare), 2 msk havregryn, 2 msk mandelmjöl, 1 msk riven kokos, 1 tsk kokosolja och 1-2 tsk honung i en bunke/skål. Bryn i en stekpanna (eller rosta i ugnen) tills det fått lite färg. Lägg äpplena på en tallrik och smula över havre/kokos/mandel-smulet.
  • Vaniljkrämen gjorde jag på 100 g minikeso och en 1/2 skopa High Protein Pudding från Proteinbutiken samt lite mandelmjölk till önskad konsistens.
Jag älskar den här puddingen! Så god som vaniljkräm eller som ett enkelt mellanmål med lite bär och nötter. Den finns även i chokladsmak och jag brukar ha i lite rivet apelsinskal eller pepparkakskrydda och äta den som en pudding till kvällsmål med lite riven kokos på :)

9 kommentarer:

  1. Din blogg är verkligen en riktig favorit hos mig! Alltid lika kul att kika in! Ett litet önskemål bara, kanske att du kunde göra en topp-3 lista med dina bästa veggo varmrätter? Behöver lite inspiration! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad roligt att höra :)

      Absolut, det ska jag lägga till på att-göra-listan :)

      Radera
  2. Hej Sanna!

    Jag heter (också) Sanna, och har skapat en blogg. Hittar mycket inspiration hos dig, och besöker din blogg dagligen. Hade därför varit kul om du kikade in. Har nyss lagt upp ett inlägg, "snickers bites".

    http://atrainingfamily.blogspot.se

    SvaraRadera
  3. Vad gott med sötpotatisbiffar. Själv brukar jag ofta göra på kikärtor men ska absolut testa dessa.

    http://kroppochkost.se/?page_id=22

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också sett en hel del göra dem med bönor...får testas nästa gång :)

      Radera
  4. Bara en liten fråga.. blir dessa verkligen 99 kalorier per plätt? Får det till 538 för alla och 135 per plätt. Älskar din blogg iaf! :D

    SvaraRadera
  5. Bara en liten fråga.. blir dessa verkligen 99 kalorier per plätt? Får det till 538 för alla och 135 per plätt. Älskar din blogg iaf! :D Tycker även det lät intressant med kikärtsplättar som Gabriella prata om i kommentaren åvan! Har du ett bra recept för det? Använder i princip bara dina recept nu för tiden ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men det kan nog bli lite olika beroende på vad för märke/typ av livsmedel man lägger in i sin kaloriräknare :)
      Tyvärr inte, men jag kan kika på det :)

      Åh tack, vad glad jag blir!! :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...