torsdag 18 april 2013

Snabb lunchwrap, cykelintervaller och inspirerande video


En av mina favoritluncher är wraps. De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt!). De färdiga tortillabröden man köper innehåller mest vetemjöl och förutom att det är snabba kolhydrater så funkar de ju inte att äta om man är glutenallergiker eller känslig mot gluten.

Jag gör alltid egna wraps och varierar mellan att göra dem med havregryn (lite mer kolhydrater) eller med kokosmjöl (för en low carb wrap). Igår blev det en variant med havregryn och jag fyllde den med en blandning av rökt kalkon, keso, tomat, ruccola och lite chilisås, mums!! Fler recept på wraps finns under fliken "salt: förrätt, lunch, middag".
Hemgjord glutenfri wrap med kalkon & keso-fyllning
1 port, 1 wrap

Wrap:
3 äggvitor (eller ca 1 dl flytande äggvita på dunk...finns att köpa i livsmedelsbutiker)
0,5 dl (ca 20 g) havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
1 msk oregano
1/4 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g minikeso
50 g rökt kalkon (skivor)
25 g röd paprika
50 g tomat
10 g ruccola
2-3 cm hackad purjolök
salt & peppar

1. Blanda ingredienserna till wrap-brödet med en stavmixer så det blir en slät smet. Stek i lite olivolja (eller kokosolja) i en stekpanna. Vicka runt lite på pannan så smeten sprids ut i ett tunt lager. Stek i ca 1 minut, vänd och stek i ytterligare 30 sekunder.
2. Hacka grönsakerna, skär kalkonen i mindre bitar och blanda ihop allt med keson. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg fyllningen på brödet och rulla ihop till en wrap.
Näringsvärde för endast wrap-brödet:
117 kcal, 14 g protein, 12 g kolhydrater, 1 g fett
Med fyllning:
293 kcal, 35 g protein, 20 g kolhydrater, 8 g fett

För flera wrap-recept kan ni titta HÄR, HÄR (en av mina favoriter) eller HÄR

Är helt slut i benen idag! Jag brukar ju, som jag skrivit om tidigare, köra 2 stycken intervallpass per vecka och jag har hittills gjort dem på löpbandet men igår kände jag av mina benhinnor lite så jag bestämde mig för att göra dem på motionscykeln....oj oj oj säger jag bara! Nära att ge upp efter 4:e intervallen men jag lyckades plocka fram min envisa sida och sitta kvar på cykeln.
Sååå jobbigt!
Upplägget är väldigt enkelt och de tar bara 16 minuter att göra (26 min med 5 min uppvärmning och 5 nervarvning), men kör man allt vad man har på intervallerna så är man helt slut efter. Detta är vad jag gjorde:

Värm upp i 5 minuter.
När klockan står på 4.55 ökar du motståndet något och sedan trampar du ALLT VAD DU HAR i 20 sekunder. Nu menar jag inte söndagstrampa utan benen ska gå så snabbt du bara kan!!! Håll i dig i styret så du inte hoppar så mycket i sadeln.
Sänk motståndet lite och trampa lugnt i 1.40.

Upprepa 8 ggr.

That's it! Låter enkelt men jag var helt skakig efteråt!

Om ni vill bli lite inspirerade så kan jag rekommendera att titta på den här videon med den grymt snygga Figure-atleten Ava Cowan (som jag ska försöka träna med när jag är i New York i sommar, det vore en dröm!). Kolla 5.30 minuter in i videon, där får ni se hur cykelintervallerna ska se ut. Over to you Ava....




10 kommentarer:

  1. Hej Hej!
    Jag äter sedan en tid tillbaka LVHF och trivs bra med det och nu har jag kört periodisk fasta i 3v och ser fina resultat. Men vart än läser om PF så rekommenderas det att man tar BCAA. Och då jag inte är någon större köttätare (äter kött) så funderar jag om jag inte ska testa det.
    Jag kör gympass några dagar i veckan och tycker att det är en djungel av BCAA. Har du några tips för den som ska köpa första gr och gärna då kapslar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan du absolut testa, aminosyror är ju muskelsparande så det kan inte skada. www.proteinbutiken.se har aminosyror i kapselform och jag tycker de är bra. Tror de heter amino 3000.

      Radera
  2. Gud så lämpligt, satt och pratade om hemmagjorda wrapbröd idag på jobbet faktiskt, Och här dyker dom upp =) perfekt !! :)

    SvaraRadera
  3. Alltså tack för alla recepten, jag har blivit helt salig i att baka sen jag hittade din blogg. Jag har hittat proteinhimlen!! Perfekt för mig som inte vill slå ut söttanden men ändå leva ett fitnessliv. Grymt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Visst är det roligt att baka!! framförallt om det man bakar är nyttigt (och gott) :)

      Radera
  4. vad härligt gott det ser ut :) Jag kör också cykelintervaller och tror alltid jag ska ramla av cykeln vid sista intervallerna, FY vad det är jobbigt :) Men härligt när man har genomfört alla! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är så skönt att veta att det går så fort att göra dem... ;)

      Radera
  5. För längesedan läste jag ett inlägg i din blogg när du gjorde morotskakegröt. Imorse gjorde jag min egna variant. Herregud så gott det var! Så tack för inspon! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jag älskar den gröten!!!
      Varsågod, kul att den blev bra :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...